Nejnovější články

Naši partneři

Krycí plachty na bazén

5. 6. 2019

 

Máte dost věčného vybírání nečistot, které vám přes noc napadaly do bazénu? Je voda ve vašem bazénu stále ledová? Pokud odpovídáte na obě z těchto otázek ano, je pro vás tou nejlepší možnou volbou koupě krycí plachty na bazén.

 

 

 

 

Krycí plachty na bazén

 

zakrývací bazénová plachta od Kvalitniplachty.cz ochrání bazén před nepřízní počasí Vysokopevnostní zakrývací bazénová plachta dokonale ochrání hladinu vody před nečistotamiV dnešní době je trh plný všeho možného, proto není divu, že si můžeme vybírat i krycí plachty na bazén v nejrůznějších provedeních. Proto není nic neobvyklého, že si můžete kupovat jak obyčejnou krycí plachtu na bazén, tak i plachtu navíjecí, solární nebo třeba zazimovací. Díky těmto možnostem může být vaše radost z bazénu ještě větší, než kdybyste odtud měli každý den sbírat hromadu napadaných listů či hmyzu. Za základní typ lze považovat klasickou plachtu, která však může být vysoce kvalitní, například firma Jabor.

 

 

 

 

K čemu slouží krycí plachty na bazén

 

Ochrání vodu před nečistotami

 

Ochraňte svůj bazén bazénovou plachtou na míruKaždá plachta na bazén může být originální, všechny však mají společné jedno – ochrání váš bazén před nečistotami, které by do něj jinak napadaly a postupně se v něm hromadily. Proto vám odpadne starost s věčným čištěním od listí, hmyzu či pylu. Díky tomu, že se výskyt nečistot ve vodě sníží na minimum, nebude se vaše voda ani tak rychle znečišťovat (řasy a bakterie).

 

Nebude se vám rychle odpařovat voda

 

Teplé slunné letní dny, ale i vnitřní bazény nesou jednu nepříjemnost – voda se v takových teplých podmínkách odpařuje rychleji než u bazénů, jež jsou opatřeny krycí plachtou. Venku se vám voda odpařuje díky slunci, u krytých bazénům skrze teplo, což následně zapříčiňuje vysokou vlhkost vzduchu. Díky krycím plachtám bude hladina vody klesat pomaleji.

 

Menší spotřeba bazénové chemie

 

Ke každému bazénu patří bazénová plachta.Zde je vysvětlení velmi jednoduché. Jelikož se voda v bazénu díky krycí plachtě na bazén voda odpařuje pomaleji, i bazénové přípravky se ve vodě udrží o něco delší čas. Díky tomu si budete moci tyto přípravky kupovat méně často, díky čemuž ušetříte.

 

Udrží teplo ve vodě

 

Krycí plachty na bazén fungují na podobném principu jako poklička na hrnci s horkým jídlem. Díky tomu, že je voda v bazénu přikryta plachtou, uniká z ní teplo mnohem pomaleji, než kdyby byl bazén odkrytý. U solárních plachet pak ještě platí, že se vám voda bude díky slunci navíc i ohřívat.