Nejnovější články

Naši partneři

Vztahy

  • Tajit nevěru nebo jít s pravdou ven?

    7. 7. 2014 Čtěte více...

    V posledních letech se vztahy jeví jako celkově nestabilní a mnohdy nemají dlouhé trvání. Důvody mohou být různé. Buď se mladí nechtějí příliš vázat a chtějí si užívat, nebo další z příčin může být nevěra. V každém vztahu by si partneři měli ujasnit, co přesně považují za nevěru. Každý má jinak nastavené hodnoty, které se často mohou lišit od těch partnerových. Někdo považuje za nevěru sex s jinou osobou, jiný zase jen pomyšlení na to, že by chtěl někoho jiného.

  • Jak se seznámit ve vlaku?

    6. 1. 2014 Čtěte více...

    Cestování a přepravovaní se z jednoho místa na druhé je denní činností každého z nás. Já osobně strávím dopravou kolem 3-5 hodin denně. Jednou z možností, jak efektivně využít strávený čas, je se seznámit se spolucestujícími. Věřte mi, že není snad jednodušší způsob.

    Při cestování vlakem je to hračka. Zvyklostí je, když si k někomu přisedáte nebo někdo k vám, že položíte zdvořilostní otázku, jestli je zde volno nebo jestli si můžete přisednout. To je klíčový moment, kdy zahájíte konverzaci. Můžete se zeptat na to, kam zrovna jede nebo na jinou otázku související s cestou. Milé může být, když se začnete občerstvovat bonbóny a nabídnete je, pokud po nich mlsně kouká :-)

    Jak se seznamujete vy? Máte z cestovaní vtipné historky? Napište to čtenářům do comment boxu níže.

  • Lži skryté za štěstím

    30. 10. 2013 Čtěte více...

    Štěstí je pocit, který každý člověk prožívá jinak. Někdo prožívá štěstí při společné večeři, jiný zase při vzájemných aktivitách. Potkáte člověka, zamilujete se, nedokážete myslet na nic jiného, stále v hlavě slyšíte ten hlas… Milá slova a gesta si často připouštíme více než bychom měli. Proto jsme mnohdy zklamaní. Věříme, že to, co dáváme druhému, vnímá stejně intenzivně jako vy, ale přitom mu vaše konání může připadat jako normální běžný čin nebo dokonce si toho ani nemusí všimnout. Zpočátku jste tolerantní, ale postupem času vám to začne vadit. Podezřelé oddalování schůzek nebo překopávání plánů a jiné neobvyklé chování je senzorem, že něco není v pořádku. Váš pocit štěstí se začíná měnit v pocit strachu. Mnohdy zjistíte, že vaše senzory vysílaly pravdu a nemýlily se. To, že byl k vám partner na začátku zcela upřímný už není tak docela pravda a co říkal před týdnem se rázem otočí vzhůru nohama. Ze dne na den, z vteřiny na vteřinu nemáte nic a dokonce za to ani nemůžete vy. Zkrátka buďte opratrní. Nebuďte naivní, pokud začínáte nový vztah a znovu se do člověka zamilováváte. Nikdy nemůžete vědět jistě, která slova jsou jen lží.

  • Láska je slepá

    21. 8. 2013 Čtěte více...

    Určitě byl každý alespoň jednou za svůj život zamilovaný. Ať už ve školce do své oblíbené paní učitelky nebo na pracovišti do jednoho ze svých spolupracovníků. Když lidé prožívají určitou euforii, často nevnímají realitu tak jako dříve a snadno přecházejí věci, které by jim jindy nedaly spát. Podobné je to se zamilovaností. Zkrátka nevidíte chyby druhého, začnete dělat ústupky a pomalu se nevědomky měnit. Snadno podlehnete tomu kouzlu, ale o to těžší bude se později odpoutat. Říkáte si, že s tímto člověkem budete napořád? Možná ano. Ale v dnešní době na to můžete velmi doplatit. Nemyslím tím ‚jen' svým životem, ale celkově už nikdy nemusíte fungovat tak jako předtím. Člověka, zvláště hodného a upřímného, to dokáže natolik zasáhnout, že změní svou osobnost a pohled na život. Bude opatrný, aby předešel opětovnému zklamání a trápení. Proto prosím, nemyslete jen sami na sebe, co pouze pro vás bude nejlepší, ale berte ohled i na druhé. A také na to, co vše může vaše jednání a chování způsobit.

  • Jak se seznámit na diskotéce

    16. 7. 2013 Čtěte více...

    Bar, klub nebo diskotéka je jedním z vyhledávaných míst k seznamování a to v každém věku. Jedním ze způsobů, jak navázat kontakt, je určitě tanec. Kdo netancuje, může si sednout k baru a dát si drink. Kdo nepije, tak si dá nealko nebo se zeptá přísedící/ho, zda si zahraje fotbálek. Když jste v klubu se svými přáteli a nechce se vám odcházet od stolu, jednoduše se porozhlédněte, a až vás někdo zaujme, tak se usmějte a zamávejte. Nemyslím tím mávat jako na řidiče, když vám ujíždí autobusem :-) Jen gestem naznačit, že vás daná osoba zaujala. Buď přijde sama, nebo se vydejte vy. Když to nevyjde, kamarádů není nikdy dost a historek už vůbec ne :-).

  • Vztah, svoboda a kompromis

    6. 6. 2013 Čtěte více...

    Toto téma je věčné a dalo by se o něm diskutovat hodiny, ne-li mnohem déle. Většinou to funguje úplně stejně jako v ostatních běžných situacích. Když máte vztah, chcete mít více svobody. A kdo je svobodný, by zase byl rád zadaný. Jestliže se rozhodnete pro vážný vztah, nese to nejen ty pěkné chvíle, o kterých každý sní, ale zároveň spoustu rizik. Vaše láska může často vzpomínat na své bývalé a srovnávat je s vámi. Začne po vás chtít, abyste jimi byli a také tak i vypadali. Určitě není správné, pokud se ve vás něco takového odehrává. Raději to ukončete dřív než jí/mu ublížíte. Nikdo však nedokáže nahradit doteky, pohledy nebo jen samotnou přítomnost člověka, kterého milujete a na kterém vám opravdu záleží. Abyste však oba byli spokojení, postupem času se dopracujete ke kompromisu, kdy začnete uvažovat nad tím, co dělá i vaši polovičku šťastnou a ne jen vás.

  • Jak se seznámit - úvod

    2. 6. 2013 Čtěte více...

    První článek o seznamování pojmu trošku obecněji. Ještě před samotným seznamováním odhoďte veškeré zábrany z předešlých vztahů. Trápili byste nejen sebe, ale především tím ublížíte i vaší budoucí lásce. Dále se příliš nezabývejte tím, zda chcete vážný vztah, úlet či nevinný flirt. Většinou to totiž dopadne úplně jinak, než si na začátku představujeme. Závěrem se zbavte ideálů a představ o tom, jestli má mít vaše druhá polovička blond vlasy, velká prsa, svaly po celém těle nebo srostlé obočí, protože se stejně dáte dohromady s člověkem, u kterého byste na to zpočátku ani nepomysleli.