Nejnovější články

Naši partneři

Stěhování od A – Z

11. 5. 2018

 

Co to vlastně znamená? Jde o nabídku firem, které se stěhováním zabývají, že se postará prakticky o vše, co se stěhování týká. Můžeme tak hovořit i o tzv.stěhování na klíč. A jestliže stavební firmy nabízejí své spolehlivé služby v oblasti výstavby, tak i stěhovací firmy dokážou nabídnout svým klientům vše, co stěhování obnáší.

 

Stěhování je změna

 

Když se v životě naskytne příležitost, která nás pak nutí sbalit se a odjet zas o kus dál, mnozí to tak učiní. Dnes lidem nevadí se odstěhovat třeba za prací nebo z rodinných důvodů. Patří to zkrátka k našemu životu. Je to velká změna, která v nás zanechává vzpomínky, ale vždy je kolem celého stěhování mnoho otázek, které je třeba zodpovědět hned na začátku celé akce. Je třeba nerozhodnout, zda budeme stěhovat vlastními silami nebo s profesionály, co vše se musí zajistit, zda máme na vše dost obalového materiálu, co nám vyhovuje nejvíce, jak vše dobře zorganizovat a naplánovat a mnoho dalších.

 

Ideální stěhování

 

Pokud si dokážeme na všechny tyto otázky odpovědět, můžeme říci, že je to ideální stav. Takové stěhování je pak zárukou rychlé akce, která nám šetří nejen drahocenný čas, ale také peníze a v neposlední řadě i stres. Nikdo přece nepotřebuje kolem této situace zbytečný chaos a zmatek, který by pak mohl vyústit ve hádky a rozepře. Chceme přece rychle bydlet a ideální je, když to máme vše zorganizované na jedničku.

 

Svépomocí nebo s firmou?

 

Zde se zákazníci dělí na dvě skupiny. Jedna je zastáncem „udělej si sám“ a ta druhá klidně svěří svůj majetek profesionální stěhovací firmě. Když bychom měli shrnout body první varianty, tak zde bychom si měli uvědomit, že vše padá na naši hlavu. Nejen celá organizace, ale i vyřizování potřebných dokumentů při stěhování a také vlastní přičinění. Jde tedy sice mnohdy levnější akci, ale musíme zde počítat s tím, že jde nejen o fyzickou námahu. Své zde udělají i nervy, které máme v takových případech napnuté a zmatek, jenž provází celé stěhování. Ovšem musíme uznat, že pokud se nám to zdárně vše podaří, můžeme slavit úspěch ze zdařilé akce.

 

Jestliže si na tohle všechno ale netroufáme, máme zde možnost objednat si stěhovací firmu. Jsou to profesionálové, kteří vědí, co dělají. Mají za sebou mnohaleté zkušenosti tak není pochyb o tom, že se celé stěhování nikterak neprotáhne a nebude v tom zmatek. Co je tady ale důležitým bodem je, že každá firma má svá pravidla, proto bychom se o nich měli dozvědět co nejvíce. Jde zejména o cenu, která zákazníka zajímá asi nejvíce, dále pak o pojištění proti poškození a ztrátě majetku, ale hlavně to, zda mají v daný termín volno.

 

Upozornit na vše včas

 

Určitě bychom ale měli pracovníky stěhovací firmy informovat o tom, zda máme sbaleno něco hodně cenného, jako například obraz ze 17.století či cennou sbírku motýlů nebo něco podobného, ale měli bychom také informovat o tom, že máme mezi vším tím nábytkem těžkou starožitnou skříň, která bude vyžadovat větší siláky než jsme my. Vyhneme se tak zbytečným komplikacím a nepříjemnostem, které by nám situaci zhoršily.

 

Od A – Z

 

Co se týká služeb nabízených profesionálních firem, tak můžeme říci, že je jich nejen docela hodně, ale některé se těší i veliké oblibě, protože se prakticky nemusíme stěhování vlastně vůbec zúčastnit. Stěhování na klíč funguje na stejném principu, jako stavba na klíč, takže můžeme předat jen klíče a zůstat třeba déle v práci. Pracovníci firem nám vše odvezou do nového bydliště, vyloží a nám pak mohou v klidu popřát hezké bydlení.