Nejnovější články

Naši partneři

Stěhování neznamená neřešitelný problém

20. 3. 2019

 

Každý z nás se alespoň jednou stěhoval. Všichni moc dobře víme, jaká je s tím vším dřina a co to obnáší. Stěhovat se, znamená novou etapu života, neboť jdeme do neznámého prostředí nevíme, co můžeme očekávat. A i když se docela těšíme na nové místo, nové přátele a nové, lepší bydlení, musíme nejdříve absolvovat proces, který vyžaduje dobrou organizaci, silné ruce a spoustu práce.

 

 

Stěhovací firma nebo kamarádi

 

Stěhování bytu svépomocíNejdříve bychom měli zvážit to, zda budeme potřebovat pomoc profesionálů nebo to nějak zvládneme sami a spomocí pár přátel. Je to zásadní otázka, protože se kolem toho pak vyskytnou další otázky, které je třeba řešit dopředu. Jestliže se rozhodneme, že stěhování zvládneme sami, musíme být připraveni na pár maličkostí, které by nás mohly pak překvapit. Především musím zařídit dodávku a nejlépe hned dvě, řidiče, kteří nám spolehlivě dopraví majetek na místo určení, dále si musíme domluvit několik kamarádů, kteří jsou ochotni pomoci nám s nábytkem, vyložit, naložit, rozmontovat a dát zase dohromady. Nebude to zrovna snadné, ale pokud jsme na to všechno připraveni, není v tom žádný problém. Také nás takové stěhování svépomocí přijde asi levněji, ovšem za cenu celkem velké dřiny.

 

Druhá varianta – stěhováci

 

Stěhování v Brně s firmou DYMAS s.r.o.Jestliže jsme se ale rozhodli pro tu druhou možnost a to je stěhovací firma, musíme si ji zamluvit několik dní dopředu. V daný termín by nemusela být již volná a tak nechávat ve na poslední chvíli se určitě nevyplácí. Profesionální firmy na stěhování mají mnohaleté zkušenosti a dovedou nám dokonce i zdarma poradit a zorganizovat veškerý přesun. Dohodnout si podmínky je dobré hned na začátku, vyhneme se tak nepříjemnostem v podobě těžkého nábytku, který není součástí smlouvy nebo výnosu majetku do patra. Každopádně existují také možnosti, které nabízejí zákazníkům služby stěhování na klíč. Jde prakci o stěhování ad A – Z a to se vším všudy. Tato varianta stěhování je využívána zejména těmi, kdo jsou hodně pracovně vytíženi nebo kdo se z jakýchkoliv jiných důvodů zkrátka samotného stěhování zúčastnit nemohou,

 

Balení

 

Přestěhujte svůj byt bez problémůTato činnost, která úzce souvisí se stěhováním je velmi důležitou součástí celé akce. Balit můžeme třeba po večer a to velmi důkladně a systematicky. Je dobré se na takové balení věcí připravit a můžeme začít třeba i čtrnáct dní před plánovaným stěhováním. Budeme mít na to dost času a nakonec nám nezbude tolik práce. Naším společníkem tedy po celou dobu balení budou krabice, lepící páska,tužka nebo spíše fixy a fólie nebo noviny. Jakmile začneme balit, vše si dobře označme, ať pak nehledáme nějaké důležité věci, dokumenty nebo něco podobného. Také nesmíme zapomenout na základní osobní věci, které budeme určitě potřebovat ihned po nastěhování do nového domova, takže tuto krabici dejme stranou a opět dobře označíme.

 

Nový domov

 

Stěhování vlastními silami nebo s firmou?Pokud jsme zvládli vše kolem celého stěhování a máme svůj majetek pod střechou, můžeme si v klidu říct, že jsme to zvládli. V novém domově nás čeká další etapa práce spojené se stěhováním, ale to není již tak fyzicky a ani psychicky tak náročné.