Nejnovější články

Naši partneři

Na co se zaměřit při rekonstrukci

7. 2. 2019

Rekonstrukce obvykle probíhá u starších staveb, jejichž parametry nesplňují vaše požadavky. Mnozí lidé volí jako nejlepší variantu starší dům, který postupně rekonstruují, aby ho přetvořili na svůj vysněný domov. Někdy je třeba pojmout rekonstrukci jako generální přestavbu, jindy stačí jen drobné úpravy. Jakmile ale máte vytvořený prostor pro bydlení, přichází na řadu opatření vhodného zařízení, nábytku a dekorací, abyste si zde vytvořili skutečný domov.

 

Jak vytvořit útulný domov

 

Základní atmosféru jednotlivým pokojům vdechnou podlahy a stěny. Někdo upřednostňuje pouze jednoduché bílé stěny, pro jiného je strohá bílá noční můrou. Máte to také tak? Potřebujete kolem sebe barvy? Nemusíte se spoléhat na malíře, že namíchá barvu přesně podle vašich představ, spolehněte se raději sami na sebe a vyberte si do pokoje vhodnou tapetu. Některé jsou velmi nenápadné a můžete je použít k vytapetování celé místnosti. Jiné mají výraznější nebo barevnější vzor, ty se hodí třeba na jednu stěnu. Typickým příkladem jsou některé tapety se skandinávskými vzory, zámecké tapety nebo tapety s přírodními motivy – dřevem, kameny nebo třeba cihlami.

 

Velmi oblíbené jsou v dnešní době fototapety, které zobrazují reálné vzory přírodní, krajiny, městská panoramata nebo třeba oblíbené automobily, zajímavá zákoutí, pohled do vesmíru nebo třeba výbuch sopky. Záleží pouze na vás, jaká tapeta nejlépe podtrhne tu pravou atmosféru, kterou chcete v interiéru mít. Tapety se poměrně snadno instalují, nejsou nijak finančně náročné a váš pokoj pozvednou na zcela novou úroveň. Vyberte si tapetu do vašeho obývacího pokoje, do chodby, ložnice nebo pracovny. Moderní tapety vydrží dlouho bez barevných změn, jsou odolné i vůči otěru a zabraňují vzniku plísní. Neváhejte a vyberte si z širokého sortimentu i vy.